Kanal Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
Dişte meydana gelen çürükler ve iltihaplar ilerledikçe diş sinirlerine ulaşması neticesinde dişin kaybedilmesi riskini doğururlar. Bu aşamada hastalıklı dişi çekmek yerine dişi bölgede tutmaya yönelik tedavi uygulamaları daha doğru yaklaşımlar olacaktır. Kanal tedavisi ile elde edilmek istenen sonuç da dişi ağız içinde muhafaza etmek ve gerekli restorasyonlarla dişlere fonksiyonlarını geri kazandırmaktır.
Klinik olarak biz herhangi bir doku kaybı ya da diş çevresi etrafında oluşmuş iltihaplar nedeniyle dişi çekmek yerine ağız içinde tutulmasını doğru bir yaklaşım olarak görmekteyiz. Kanal tedavisiyle kaybedilme tehlikesi bulunan dişi sağlıklı bir şekilde geri kazandırmayı hedeflemekteyiz. Buradan hareketle kanal tedavisinin risk altındaki dişi ağız içinde muhafaza etmeye yönelik bir tedavi olduğunu söyleyebiliriz.
Kanal Tedavisi İle Hangi Problemlerin Önüne Geçilir?
Takdir edersiniz ki ağız içerisindeki bir çürük ya da iltihap beraberinde pek çok sağlık ve diş estetiği sorununu da getirecektir. Ağız kokusu, diş eti hastalıkları, dişteki iltihabın kemiğe sirayet etmesi ve sonucunda yaşanabilecek doku kayıpları. Bir de en belirgin ve en huzursuz edici sağlık sorunu olan şiddetli diş ağrıları meydana gelecektir. Bu aşamalara gelindiği takdirde diş hastalıkları daha derinlikli bir hal alacağı için tedavi süreci de daha çetrefilli bir hal alacaktır.
O halde kanal tedavisi mi daha korkutucu yoksa tedavinin ötelenmesi ile meydana gelecek diğer rahatsızlıklar mı?. Elbette ki kanal tedavisi hiçbir korkutucu yanı olmayan önleyici bir işlem olduğu için tüm endişelerinizi boşa çıkaracak ve diğer sağlık risklerini ortadan kaldıracaktır. Bu tedaviye ihtiyaç duymanız halinde gönül rahatlığıyla ve güven duygusuyla doktorunuza başvurabilirsiniz.