20’lik Dişler
Biz de Nişantaşı kliniğimizde bu korkuların ne kadar yersiz olduğunu hastalarımıza ağrısız ve konforlu yirmilik diş operasyonları ile ispat etmekteyiz. Peki, ertelenen yirmilik diş çekimi ne gibi sorunlara neden olur?
Ağız içerisinde sürümünü tam olarak gerçekleştiremeyen yirmilik dişler pek çok diş ve diş eti problemine neden olur.
Özellikle yaygın bir durum olan yirmilik dişlerin diş etinin altında hapsolması halinde diş etlerinde iltihaplanma problemi oluşabilir. Bu ise ağız kokusuna neden olabileceği gibi komşu dişlerin de çürümesine de yol açar.
Diş eti iltihabının ilerlemesi halinde bölgedeki hassasiyet artar ve iltihap diş köklerine hatta çene kemiğine sirayet edebilir. Ayrıca çene kemiği üzerinde kendine yeterli alan bulamayan yirmilik dişler zamanla diğer dişlerin pozisyonunda sıkışmaya neden olarak dişlerin kaymasına ve çapraşık bir hal almalarına neden olabilir.
Bu sebeple yirmilik dişlerin ağızda tutulması genel ağız ve diş sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle yirmilik diş çekimi elzem bir operasyondur.
Yirmilik Diş Operasyonu Nasıl Yapılır?
Yirmilik diş çekimi öncesi dişin ve etrafındaki dokuların yapısı radyolojik ölçümlerle değerlendirilir. Yirmilik diş çekimi cerrahi bir operasyon olması sebebiyle kliniğimizde uyguladığımız diğer cerrahi operasyonlarda olduğu gibi bu işlem öncesinde de anestezi ile bölge uyuşturulur. Ardından çevre dokulara zarar vermeden çekilecek olan diş küçük parçalara ayrılarak bölgeden alınır; ardından dişin alındığı bölgedeki kalıntılar temizlenir ve küçük bir dikişle kapatılır.
Yirmilik Diş Operasyonu Ne Kadar Sürer?
Öncelikle klinik olarak belirtmeliyiz ki yirmilik diş çekimi öncesi bölge uyuşturulduğu için işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez. Operasyon süresi 10 dakika ile 30 dakika arasındadır kadardır. İşlem sonrası diş çekilen bölgede birkaç gün sürecek şişlik durumu söz konusu olsa da genel hatları itibarıyla yirmilik diş çekimi ağrısız bir operasyondur.